united_cities

+371 29443577
ainisn@inbox.lv
Ošu mājas, Jaunsaimnieki, Preiļu novads, Preiļu pagasts, LV-5301

Nozare

Apskates saimniecības, Mājražotāji

Produkcija

Vīngliemeži

Piegādes iespējas

Jā, iepriekš sazinoties

Sertifikāti

PVD

Citas saites

Papildus info

Ekskursijas:
Jāpiesakās iepriekš:
Sezonalitāte: Aprīlis, Augusts, Jūlijs, Jūnijs, Maijs
Valodas: Krievu, Latviešu

Pašā Preiļu pievārtē, aptuveni 500 m aiz pilsētas robežas uz Daugavpils pusi, atrodas „Ošu mājas”, kuras saimnieki nodarbojas ar visai netradicionālu, Latgalei neraksturīgu un modernu lauksaimniecisko ražošanu – vīngliemežu audzēšanu.

Apskates piedāvājums

Piedāvājam degustāciju ar vīngliemežu gaļu, kas pagatavota pēc oriģinālām vietējām receptēm, kuru papildina latviski dzērieni – pašu gatavota bērzu sula un piparmētru tēja.

Tiek piedāvātas arī konsultācijas par vīngliemežu audzēšanu, to īpatnībām, sejas atjaunošanas maskas ar vīngliemeža gļotu.

Piedāvājam arī vīngliemeža gaļu – saldētu un marinētu.

Apskate iespējama no 15. maija līdz 15. oktobrim pēc iepriekšējas pieteikšanās.

Produkcija

Uz vietas iespējams iegadāties gatavo produkciju – vīngliemežu gaļu un suvenīrus, ar gliemeža un Preiļu novada simboliku, kurus ir izgatavojuši vietējie amatnieki.

Topošajām vīngliemežu audzētājiem pārdod izcelsmes materiālu – gliemežus.

Interesantas receptes

Lūk, divas gardas receptes, kuras iespējams nogaršot arī uz vietas, apskatot saimniecību.

Vīngliemeži ar puravu

  • Gatavu vīngliemežu gaļu (0,5kg) atlaidina istabas temperatūrā, nomazgā un sagriež gabaliņos.
  • Puravus (1kg) notīra, nomazgā tekošā ūdenī un sagriež kubiņos.
  • Sagriezto puravu liek sviestā (0,06kg) uz pannas un cep 140ºC temperatūrā 5-10 minūtes tad pievieno sagriezto vīngliemežu gaļu, sāli (0,01kg), piparus (0,01kg) un cep vēl 5 minūtes.
  • Ēdienu atdzesē un tas ir gatavs pasniegšanai.

Vīngliemeži ar papriku

  • Gatavu vīngliemežu gaļu (0,5kg) atlaidina istabas temperatūrā, nomazgā tekošā ūdenī un sagriež gabaliņos.
  • Papriku (0,15kg) notīra, nomazgā un sagriež kubiņos.
  • Sīpolus (1kg) notīra, nomazgā tekošā ūdenī un sagriež kubiņos.
  • Sagriezto papriku, sīpolus liek uz pannas sviestā (0,05kg) un 140ºC temperatūrā cep 10-15 minūtes, kamēr dārzeņi mīksti, tad pievieno klāt sagriezto vīngliemežu gaļu, sāli (0,01kg), piparus (0,01kg) un cep vēl 5 minūtes.
  • Ēdienu atdzesē un tas ir gatavs pasniegšanai.

0 Lietotāji (0 balsis)
Produkta kvalitāte
Vizuālais noformējums
Attieksme pret pircēju
Iepakojums
Zīmols
Ko cilvēki saka ... Ierakstiet savu vērtējumu
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Rādīt vairāk
{{ pageNumber+1 }}
Ierakstiet savu vērtējumu

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one