Paipalu olas tiešām ir ļoti veselīgs, dabiski unikāls ar savu pārtikas vērtību, produkts !

  • Piecas paipalu olas (pēc masas kā viena vistas ola) satur 5. reizes vairāk kālija, 4,5 reizes- dzelzs, 2,5 reizes vairāk B1 un B2 vitamīnus..
  • Paipalas nekad neslimo ar salmunilozi un to olas, atšķirībā no  vistu olām, var lietot pārtikā svaigas.
  • Paipalu olas nav alerģiskas līdz ar to neizsauc diatēzi, satur tonizējošas vielas. Ārsti rekomendē iekļaut tās arī zīdaiņu pārtikā, ja tiek veikta mākslīgā barošana.
  • Nesatur holesterīnu.
  • Paipalu olas nostiprina imunitāti, normalizē kuņģa un zarnu trakta darbību, sirds un asinsvadu sistēmas darbību. Olu lietošana pārtika dod pozitīvu efektu pie nervu sistēmas traucējumiem, mazasinības, hipertoniskām saslimšanām, , bronhiālās astmas un cukura diabēta. Ieteicamas grūtniecēm, lai nebojātos zobi un mazuļiem, kam konstatēti vispārēji attīstības traucējumi.
  • Ikdienā, lai bērns saņemtu viņam nepieciešamo  mikroelementu daļu, viņam nepieciešams izlietot pārtikā 2-3  paipalu olas. Bērni lietojot paipalu olas saņem organismam tik nepieciešamo kalciju, kas noņem nogurumu, to lietošana samazina saslimšanas risku ar ARS ( akūta resperatora saslimšana) līdz 5. reizēm. Ja arī tomēr mazulis saslims, slimība norise būs daudz vieglāka.
  • Olas lgi saglabājas svaigas .Istabas temperatūrā tās var glabāt 30 dienas, bet ledusskapī – divus mēnešus. Tik ilgs glabāšanas termiņš ir iespējams, pateicoties olās esošajam lizīnam – vienai no astoņām neaizvietojamām aminoskābēm, kuras nevar sintezēties cilvēka organismā un tām obligāti jābūt cilvēka uzturā. Lizīns aizsargā no kaitīgiem mikroorganismiem gan pašu olu, gan cilvēku, kurš to lietojis uzturā.
  • Paipalu olu deva dienā:
  • bērniem no gada līdz trīs gadu vecumam 1–2 olas,
  • bērniem no trīs līdz 10 gadu vecumam – 3 olas,
  • pusaudžiem no 10 līdz 18 gadiem – 4 olas,
  • pieaugušajiem no 18 līdz 50 gadiem – 5–6 olas,
  • pieaugušajiem pēc 50 gadu vecuma – 4–5 olas.

Visveselīgāk paipalu olas ir lietot jēlā veidā, pusstundu pirms ēšanas, uzdzerot ūdeni vai sulu. Jau pēc divu nedēļu kursa organisms sajutīs to dziedinošo spēku, bet vislabākos rezultātus var sasniegt, turpinot paipalu olas bez pārtraukuma lietot 3 līdz 4 mēnešus. Ja nepatīk lietot olas jēlā veidā, ieteicams tās sakult un pievienot biezputrām, kartupeļu biezenim vai zupām.

Iegādājies paipalu olas un citus izstrādājumus no Latvijas Mājražotājiem – Bisenieki 1 ZS, kuri specializējušies paipalu audzēšanā.

Vēlam Jums veselību un ilgmūžību!

Pievienojiet komentāru