Ražotājs SIA Evi&Jo ir Latvijas pārtikas uzņēmums, kas savu ražošanu balsta uz klasiskām vērtībām un tradicionālām produktu pagatavošanas metodēm, kurās netiek izmantotas gandrīz nekādas e-vielas. Vienīgās e-vielas, kuras tiek pielietotas dārzeņu konservu gatavošanā ir etiķis un citronskābe, kā arī dažiem ievārījumiem tiek pievienots pektīns.

Gardie ievārījumi un kompoti, pikantie sāļie salāti un marinējumi tiek izgatavoti no Latvijā audzētām izejvielām. Lielākā daļa augļu, dārzeņu un ogu tiek audzētas Durbes novadā – ražotājiem piederošajā zemnieku saimniecībā „Avenes” un citās Durbes novada saimniecībās vai piemājas dārzos.

Izejvielas tiek ražotas ar tradicionālās lauksaimniecības metodēm un tas nozīmē, ka dārzeņu vagas tiek ravētas un augļi un ogas netiek migloti ar dažādiem ķīmiskiem augu aizsardzības līdzekļiem. Tikai tā ir iespējams produktos piešķirt garšas, kas atgādina mammas vai vecmāmiņas ievārījumu vai salātus.

Vīnu degustācija

Sākot no 20.aprīļa piedāvājam grupām mūsu ražoto vīnu un dabīgu liķieru degustācijas. Degustācijā tiek piedāvāti 8-9 vīnu vai 5 liķieru veidu degustācijas. Sākot ar rudeni tiks piedāvātas arī dažādu citu stipro dzērienu degustācijas. Grupas lielums no 10- 40 cilvēki. Degustācijas tiek organizētas iepriekš piesakoties pa tālruni 29119051.

Ievārījumi

  • Ābolu – ķirbju ievārījums ar smiltsērkšķiem
    • Saldeni skābs ievārījums. Ēdams gan kopā ar pankūkām, biezputrām, gan kā saldais ēdiens ar putukrējumu
  • Mājas zemeņu ievārījums
    • Ogas izaudzētas Durbes novada z/s „Avenes”
  • Pieneņu medus želeja
    • Saldeni- skābena želeja ar vieglu pieneņu ziedu garšu.
    • Ēdams kā saldais ēdiens vai piedeva pie saldējuma vai putukrējuma.
    • Pieneņu medus želeja lieti noder kaulu deformāciju gadījumos un pie sāļu nogulsnēm organismā, piemēram, ik dienas divus gadu laikā lietojot šo līdzekli, varot tikt vaļā no osteohondrozes.
    • Pienene satur gandrīz visu, kas cilvēkam nepieciešams: C, E un B grupas vitamīnus, minerālvielas – kāliju, magniju, dzelzi, cinku, tonizējošo hlorofilu, pretmikrobu vielas, kas ļauj ātrāk sadzīt pušumiem.
    • Pienenes uzlabo aknu un nieru darbību, labvēlīgi ietekmē redzi, pazemina asinsspiedienu un holesterīna līmeni asinīs, veicina hemoglobīna sintēzi – iedarbīgs līdzeklis pret bālā ģīmja nogurumu.
    • Pienenēs ir daudz antioksidantu, tajās ir arī luteīns, kas pieskaitāms pretvēža līdzekļiem.
  • Kabaču ievārījums „Viltotie ananāsi”
    • Saldeni skābs ievārījums
  • Upenes rīvētas ar cukuru
    • Gatavots no ogām, kas izaudzētas Durbes, Aizputes un Kuldīgas novadā
  • Ābolu ievārījums ar kanēli un ķirbjiem
    • Saldeni skābs ievārījums ar patīkamu kanēļa garšu . Ēdams gan kopā ar pankūkām, biezputrām, gan kā saldais ēdiens ar putukrējumu.
  • Rīvētas ērkšķogas ar cukuru
    • Ogas izaudzētas Durbes novadā
  • Plūmju ievārījums
    • Plūmes izaudzētas Durbes novadā.
  • Ābolu brūkleņu ievārījums
    • Klasisks ievārījums. Saldeni skābs. Izmatojams kā pildījums biskvītu ruletēm un tortēm.
    • Ēdams gan kopā ar pankūkām, biezputrām, gan kā saldais ēdiens ar putukrējumu.
  • Ābolu- ķirbju –cidoniju ievārījums ar piparmētrām
    • Saldeni skābs ievārījums un ar patīkami vēsumu, kuru dod piparmētras.
    • Ēdams gan kopā ar pankūkām, biezputrām, gan kā saldais ēdiens ar putukrējumu.

 

Marinējumi

  • Ķirbji saldskābā marinādē
    • Lieliska piedeva pie gaļas ēdieniem
  • Galda bietes marinētas asā marinādē
    • Lieliska piedeva pie gaļas ēdieniem. No šīm marinētajām bietēm var pagatavot arī aukstās zupas un dažādus salātus.
  • Galda bietes marinētas vieglā marinādē
    • Lieliska piedeva pie gaļas ēdieniem. No šīm marinētajām bietēm var pagatavot arī dažādus salātus.
  • Pikantais dārzeņu lečo
    • Lieliska piedeva pie gaļas ēdieniem. Var pasniegt gan kā garnējumu, gan kā karstos salātus. Var gatavot zupas.
  • Tomāti želejā, klasiskie
  • Pikantā plūmju mērce
    • Plūmju mērces krāsa burciņās var būt atšķirīga- no intensīvi tumši sarkanas līdz sārti brūnai, jo tas atkarīgs no konkrētajā plūmju partijā esošā sarkanā pigmenta daudzuma plūmju miziņā.
    • Mērce lietojama kā piedeva gaļas ēdieniem un ēdieniem no medījumiem. Lieliski var aizstāt tradicionālo kečupu.
  • Gurķi kurzemnieku gaumē
    • Izmantojami kā salāti – piedeva otrajiem ēdieniem.
  • Kabaču ikri
    • Izmantojami kā piedeva otrajiem ēdieniem, zupām. Kabaču ikrus var smērēt uz maizītēm, no tiem var gatavot dažādas salātu mērces.
  • Marinēti gurķi
  • Gurķi maigā marinādē
    • Ieteicami cilvēkiem, kuriem nepatīk asas marinādes
  • Uzkodu gurķīši ķiplokos
    • Lieliska piedeva pie gaļas ēdieniem. Var servēt arī kā uzkodas.
  • Gurķi spāņu gaumē
    • Lietojami kā salātu piedeva gaļas ēdieniem.
  • Marinēti kāposti
    • Alternatīva skābētiem kāpostiem. Lietojami kā salātu piedeva otrajiem ēdieniem.
  • Cukini gabaliņi saldskābā marinādē
    • Lietojami kā salātu piedeva otrajiem ēdieniem

Kompoti

  • Ābolu – bumbieru – plūmju kompots
  • Ābolu – bumbieru kompots
  • Plūmju kompots
  • Zemeņu kompots
  • Aveņu kompots
  • Ķirbju – cidoniju kompots

Sulas un sīrupi

  • Ābolu sula
    • Klasiska ābolu sula, pasterizēta. Pildīta 2 l vai 1 l burkās. Nav filtrēta. Bez konservantiem
  • Aroniju sīrups ar ķiršu garšu
    • Aronijām tvaicēšanas laikā pievienotas ķiršu lapas. Bez konservantiem

Vīni

  • Ābolu-aroniju vīns
    • Pussausais un pussaldais sarkanvīns. Alkohola saturs 12%. Vīns gatavots no ābolu un aroniju sulām.
    • Raudzēšanas procesā pievienots cukurs.
  • Plūmju vīns
    • Piedāvājam pussauso vai pussaldo vīnu. Alkohola saturs 13%.
    • Vīns gatavots vairāku šķirņu plūmēm, kur pamatā ir mazās zilās plūmītes. Vīns ir ar vieglu purpura krāsu.
    • Raudzēšanas procesā pievienots cukurs. Vīnam nav pievienoti sulfīti.
  • Aveņu vīns
    • Pussaldais rozā vīns. Alkohola saturs 13%.
    • Vīns gatavots no rudens aveņu šķirnēm. Raudzēšanas procesā pievienots cukurs. Vīnam nav pievienoti sulfīti.
  • Bērzu sulas vīns
    • Tā pamatā- 2011.gadā tecināta bērzu sula. Alkohola saturs 7%. Viegls saldskābs baltvīns. Jālieto atdzesēts. Vīnam nav pievienoti sulfīti
  • Aroniju vīns
    • Pussaldais sarkanvīns. Biezs, tumīgs ar vieglu aronijām raksturīgu savelkošu garšu un kiršu pēcgaršu. Alkohola saturs 12%.
    • Raudzēšanas procesā pievienots cukurs. Vīnam nav pievienoti sulfīti
  • Augļu-ogu vīns „Rudens”
    • Piedāvājam pussauso vai pussaldo baltvīnu ar vieglu salskābenu garšu un bagātīgu augļu smaržu buķeti. Alkohola saturs 12%.
    • Vīns gatavots no ābolu, cidoniju un ķirbju sulām. Raudzēšanas procesā pievienots cukurs.
  • Ābolu – irbeņu vīns
    • Piedāvājam pussauso baltvīnu ar viegli rūgtenu irbenēm raksturīgu pēcgaršu un bagātīgu augļu smaržu buķeti. Alkohola saturs 11%.
    • Vīns gatavots no ābolu un irbeņu sulām. Raudzēšanas procesā pievienots cukurs.
  • Vīnogu vīns
    • Pussaldais sarkanvīns gatavots no Latvijā izaugušām vīnogām ar bagātīgu smaržu un garšu buķeti. Alkohola saturs 11%.
    • Raudzēšanas procesā pievienots cukurs.
  • Vīnogu- ābolu vīns
    • Pussaldais rozā vīns gatavots no Latvijā izaugušu vīnogu un ābolu sulām ar bagātīgu smaržu un garšu buķeti. Alkohola saturs 11%.
    • Raudzēšanas procesā pievienots cukurs.
  • Upeņu vīns
    • Pussaldais sarkanvīns. Biezs, tumīgs ar upenēm raksturīgu aromātu un garšu. Alkohola saturs 12%.
    • Raudzēšanas procesā pievienots cukurs.
  • Pieneņu ziedu vīns
    • Pussausais Martini tipa baltvīns ar vieglu saldenu skābenu garšu un rūgtenu pēcgaršu.
    • Gatavots no pieneņu ziedu izvilkuma. Alkohola saturs 11%.
    • Raudzēšanas procesā pievienots cukurs. Vīnam nav pievienoti sulfīti.

Liķieri

  • Zemeņu liķieris
  • Dzērveņu liķieris
  • Krējuma liķieris “Jautrās govs piens”
  • Piparkūku liķieris
  • Cidoniju liķieris
  • Aveņu liķieris






Uzrakstiet atsauksmi

Jūsu vērtējums

Claim This Listing

Saņemot pieeju ieraksta administrēšanai, Jūs varēsiet labot un papildināt, regulāri atjaunot informāciju, pievienot attēlus, izvietot reklāmas un daudz ko citu!